п'ятниця, 29 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: «Слуга народу» обіцяє російськомовність Позаяк дикі заяви Арестовича не викликали ніяких заперечень і спростувань з боку його босів з Банкової, можемо робити висновок – партія «Слуга народу» почала загравати з російськомовними

В інтернеті з’явився ролик де радник Єрмака Олексій Арестович сидячи в компанії кількох палких прибічників «Слуги народу» (ніби я впізнав Юрія Романенка) просторікує, що якщо в Україні переможе єврооптимістичний і націоналістичний проект, то Україна по-перше втратить території (ми вже їх втратили – Арестович), по-друге увійде в ЄС і там розчиниться.

Але якщо Україна хоче «адмініструвати звільнені території по Урал», то ми не можемо відмовлятися від російської мови і російської культури. Кінець цитати.

У мене зразу кілька питань. А що в Україні заборонений обіг російської? Нічого подібного. Україна, так, бореться з печерною українофобією і зі зневагою всього українського, яка втілюється наприклад у відмові обслужити українською мовою громадянина України. І це правильно. Ми бачимо до чого призводить така зневага за умови путінської Росії біля кордону. До Буч, Ірпенів та Бородянок, які сталися в т.ч. тому, що другани Арестовича навіть увечері 23 лютого перконували всю країну, що війни не буде.

По-друге, яке нафіг «адміністрування територій по Урал»? Про що він? У нас мета зараз – викинути окупанта за наші кордони, заритися там в землю і нищити все стріляюче, що підповзатиме в наш бік зі сторони Росії. Крапка. Жоден метр теріторії «до Уралу» не вартий крові українського солдата. Хай заселенці тих територій самі бісяться і самі клепають своє майбутнє.

По-третє. Що значить «території втрачені»? Представник ОП Арестович натякає, що його босси не збираються звільняти окуповані території України? Ці землі ніколи б не були втрачені, якби не росіяни на танках. Арестович готовий ці землі просто віддати?

Коротше. Висновок такий. Позаяк дикі заяви Арестовича не викликали ніяких заперечень і спростувань з боку його босів з Банкової, можемо робити висновок.

Партія «Слуга народу» почала загравати з російськомовними. «Слуга народу» знову спекулюватиме темою статусу російської мови і змінами в Закон про мови. Тобто темою двомовності. Робить «Слуга народу» це прямо під час війни.

Тепер можна вважати це офіційноє ідейною засадою «Слуги народу». Агов, щакликателі «єднатися»! Ви готові єднатися з ЦИМ?!

Все це в свою чергу говорить про таке. Реальні рейтинги «Слуги народу» і Зеленського уже валяються на землі. На тлі незмінної підтримки ЄвроСолідарності. І це – в умовах виключених опозиційних телеканалів і мономарафону.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим