четвер, 25 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віталій Портников: Корпоратив – це ж святе Півцарства за корпоратив! І у даному випадку, якщо зважати на плани Володимира Путіна, це навіть не метафора

Багатьом може здатися дивним, що у момент, коли Білий дім обговорює із союзниками можливість нападу Росії на Україну, а українська громадськість чекає від Володимира Зеленського та Андрія Єрмака на пояснення після появи розслідування Bellingcat, президент, глава його канцелярії та інші «слуги народу» зосереджуються на святкування ювілею Єрмака. Але я не дуже здивований

Ці люди, власне, живуть заради корпоративів. Все інше для них – не життя. Вся ця нудна політика, всі ці безглузді спецоперації не мають жодного значення, якщо не можна як слід відсвяткувати.  Для більшої частини їхніх виборців головні цінності, як відомо, сімейні й заради сімейних інтересів вони готові легко поступитися будь-якими принципами у наївній впевненості, що так і має бути. А для цих людей головні цінності, так би мовити – корпоративні. Півцарства за корпоратив! І у даному випадку, якщо зважати на плани Володимира Путіна, це навіть не метафора.

При цьому слід пам’ятати, що проведення будь-якого такого свята для цих людей – це психологічна компенсація за десятиліття принижень. Адже вони роками обслуговували свята нікчемних людей, яким щиро заздрили.  Вони були не артистами, як думають їхні шанувальники, а скоморохами, яких замовляють у ресторани, сауни та заміські будинки. І ось тепер вони все це можуть самі – та ще й у державних резиденціях та за рахунок лохів-платників податків. Тепер той, хто навіть не запрошував їх за святковий стіл, запопадливо надає їм чартери. Хто від того відмовиться? Тільки не вони!

Тому вони навіть не розуміють, що все це – бенкет під час чуми. Для таких людей жодної чуми ніколи не буває, доки вона не стосується їх безпосередньо. Для таких людей найголовніше – бенкет.


Віталій Портников / Еспресо
Поділіться цим