п'ятниця, 26 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Братущак: «Велике уточнення» Зеленського У «країні мрій» Зеленського все має бути Великим. «Велике будівництво», «Велика реставрація», «Велика приватизація». І ось ми отримали «Велике уточнення»

Що таке «Велике уточнення»? Згадайте книжку Орвела «1984». У ній головний герой Вінстон Сміт працював у міністерстві правди, займався тим, що переписував новини у старих газетах. Тобто робив те, що відбулося і з історією про ДТП за участі «слуги» Трухіна. Більше 30 медіа видалили або переписали свої новини так, щоб не було і згадки про Трухіна.

У книжці цей процес називався «уточнення». У нашому випадку – «Велике уточнення». Бо ми ж пам’ятаємо, що в «країні мрій» все має бути Великим.

Але проблема значно глибша. Йдеться не про 30-40 медіа, які «уточнили» свої новини про ДТП.

Чи багато медіа повідомили про зачистку інформаційного поля? Це ж ТОП-новина дня! Терміново в номер! Але…

Давайте пройдемось по телеканалам.

1+1 Коломойського, ICTV Пінчука, «Інтер» Фірташа-Льовочкіна, «Україна» Ахметова. Скільки ці чотири телеканали зробили новин про «Велике уточнення»? 0 (нуль).

Я не просто так поруч з каналами додав прізвища власників. Це для розуміння, що ці телеканали не за 200 баксів замовчують важливу тему. Олігархи точно можуть відповісти владі: «200 баксів? Анал? Табу!»

Тому тут вже йдеться про щось більше. Про щось Велике.

І це Велике – це вже не «уточнення». Це вже цензура. «Велика цензура». «Велика цензура» країни мрій Зеленського.


Олексій Братущак / Facebook
Поділіться цим