п'ятниця, 26 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Голобуцький: Єдиний позитивний ефект звернення Зеленського Щодо змісту президентського виступу – його, фактично, не було… Бо про «мити руки мінімум 30 секунд» Зеленський мав нагадати народу днів 10 тому

На вечір п’ятого дня Зеленський показався людям – виступив з 10-хвилинним зверненням «мийте руки». В принципі, єдиний позитивний ефект звернення – суспільство переконалось, що Зеленський живий і Зеленський в Україні.

А от щодо змісту президентського виступу – його, фактично, не було. Був зміст виступу міністра охорони здоров’я. Було трохи змісту виступу представника державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Навіть трохи змісту виступу міністра МВС і прем’єра. А от президентського змісту не було.

Бо про «мити руки мінімум 30 секунд» Зеленський мав нагадати народу днів 10 тому. А далі ефективно організовувати результативну роботу Кабміну, в котрому вже кожен урядовець за власним напрямком організовував захист населення і подолання епідемії.

Від Зеленського чекали жорсткої заяви щодо підписаних 11 березня Кучмою документів і щодо самого Кучми як підписанта. Чекали жорсткої заяви щодо Єрмака і його зусиль для амністії Кремля як воєнного агресора. Чекали реакції на обурення членів фракції СН. Чекали, якщо вже про коронавірус, точних даних: з ким він домовився на яку кількість масок і апаратів штучної вентиляції легенів («10 мільйонів масок з держрезерву для медичних закладів» – це не те). Чекали повідомлень про відриті кримінальні провадження через незаконний експорт тих же масок. Чекали повідомлень про кардинальну зміну політики держави щодо інфекційних лікарень і відділень.

А почули попередньо не прочитані (бо дуже непевним голосом, з недоречними паузами, не тими наголосами, плутанням літер і затинанням) емоційні фрази «із найкращими почуттями», ще й з запізненням більш як на тиждень.

Отже, підсумок коротко: невчасно, непереконливо, беззмістовно. І від Єрмака ми навряд чи дочекаємось уточненої деталізованої версії – він зараз іншим зайнятий.


Олексій Голобуцький / Telegram
Поділіться цим