п'ятниця, 18 жовтня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Росіяни скинули надпотужну бомбу на Вовчанськ. ВІДЕО Українські військові заперечили, що росіяни застосували об'ємно-детонуючу авіаційну бомбу підвищеної потужності ОДАБ-9000

У місті Вовчанськ Харківської області пролунав сильний вибух. Російські загарбники скинули надпотужну бомбу, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко в Telegram у середу, 2 жовтня.

«Z-воєнкори пишуть, що це перше застосування вакуумної бомбу ОДАБ-9000, яку називають «Кузькіним батьком» і «батьком усіх бомб» і вважають найпотужнішим неядерним боєприпасом у світі – еквівалент 44000 кг тротилу», – написав він.

Разом з тим інші джерела стверджують, що мова йде про підрив термобаричної бомби ОДАБ-1500. Її скинули після невдалого «м’ясного штурма» росіян.

Тим часом українські військові не підтверджують викростання ворогом авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську. Відповідну заяву зробив речник оперативно-тактичного угруповання (ОТУ) Харків Віталій Саранцев.

«Для застосування цього боєприпасу потрібен відповідний носій, яким теоретично може бути, наприклад, стратегічний бомбардувальник Ту-160, однак переміщення таких літаків не було зафіксовано. Був використаний боєприпас меншої ваги і потужності, вибух якого пропагандисти використали для створення «ефектної» картинки», – зазначив він.

Саранцев  додав, що подібні повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію ЗСУ, залякування місцевого населення та дестабілізацію регіону.


Наша Рада
Поділіться цим