п'ятниця, 18 жовтня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Данія профінансує виробництво української зброї на $630 млн Копенгаген посилює здатність українців виробляти саме ту зброю, яка їм потрібна

Данія виділить 4,2 млрд данських крон (близько 630 млн доларів – ред.) на виробництво української зброї для потреб ЗСУ. Про це повідомило Міноборони Данії у неділю, 29 вересня.

«Важливо, щоб ми продовжували підтримувати боротьбу України за свободу всіма можливими способами. Тому я дуже радий, що Данія погодила з Україною загальні рамки того, як ми можемо найкращим чином використати 4,2 млрд данських крон, які надають ЄС і Данія», – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

За його словами, країна виділить 1,3 млрд данських крон з власних ресурсів і ще 2,9 млрд крон – із заморожених російських активів, які Данія використає від імені Євросоюзу.

«Данія є лідером у наданні зброї безпосередньо з української оборонної промисловості. Це посилює здатність українців виробляти саме ту зброю, яка їм потрібна», – нагадав Поульсен.

Він також нагадав, що нещодавно Данія завершила пілотний проект, в межах якого було профінансовано 18 САУ «Богдана». ЗСУ вже отримали ці самохідні гармати.


Наша Рада
Поділіться цим