вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Путін зробив цинічну заяву по Донбасу. ВІДЕО Російський президент лицемірно поскаржився на велику кількість загиблих мирних громадян та дітей на Донбасі

Росія мала «воз’єднатися» з Донбасом раніше. У Москві нібито не розуміли, що там відбувається. Таку заяву у п’ятницю, 24 листопада, зробив президент країни-агресора Володимир Путін на зустрічі з матерями російських військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України.

«Щодо 2014 року, звичайно, заднім числом ми всі розумні, але виходили з того, що, може, вдасться домовитися. І Луганськ, Донецьк, якось у рамках Мінських домовленостей зможуть возз’єднатися з Україною. Ми щиро до цього йшли, але ми не відчували до кінця настрої людей, до кінця неможливо було зрозуміти, що там відбувається», – заявив Путін.

«Тепер, напевно, стало очевидним, що це «возз’єднання» мало статися раніше. Можливо, і не було б стільки втрат серед мирних громадян, не було б стільки загиблих під обстрілом дітей», – цинічно додав російський президент.

Нагадаємо, з початку війни проти України російські агресори лише у Донецькій області вбили 1223 мирних громадян і поранили 2634. Ці офіційні цифри не включають тисячі загиблих у Маріуполі та Волновасі.

Також російські війська з 24 лютого вбили, щонайменше, 440 українських дітей, поранили 849. При цьому, за даними сепаратистських ЗМІ, з весни 2014 року до липня 2022 року у так званих «ЛДНР» загинули 130 дітей, постраждали 515.

А за весь 2021 рік внаслідок бойових дій на Донбасі загинули чотири дитини, ще вісім було поранено.


Наша Рада
Поділіться цим