вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Перший корабель з українським зерном вийшов з порту Одеси. ВІДЕО Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки на місяць та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року

Перше судно з українським зерном вийшло з Одеського порту. Про це у понеділок, 1 сернпя, повідомляє Наша Рада з посиланням на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

За його даними, йдеться про судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На його борту 26 тисяч тонн української кукурудзи.

«Україна є четвертим найбільшим експортером кукурудзи в світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки», – написав Кубраков у Facebook.

За його словами, сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки на місяць та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.


Наша Рада
Поділіться цим