субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Під Києвом у двох чоловіків вилучили зенітний комплекс. ФОТО Зброя на мільйони гривень була залишена російськими агресорами під час бойових дій на території Чернігівської області

Поліція викрила двох мешканців Бориспільського району Київської області, які незаконно здобули та зберігали російський зенітно-ракетний комплекс Тор і боєприпаси до нього на загальну суму понад 30 млн гривень. Про це повідомило регіональне управління Нацполіції у п’ятницю, 29 вересня.

За попередніми даними, ця зброя була залишена російськими агресорами під час бойових дій на території Чернігівської області.

Спочатку копи виявили та вилучили ЗРК Тор, який один із фігурантів ховав у Броварському районі. Після проведення оперативно-розшукових заходів вдалося встановити місце розташування боєприпасів до комплексу – їх зберігав інший чоловік в іншому районі Київщини в орендованому гаражному боксі.

У ході обшуків було вилучено дві секції з вісьмома зенітними ракетами, що можуть збивати ворожі повітряні цілі. За рішенням суду боєприпаси передано на потреби ЗСУ. Вартість ракет складає близько 30 млн гривень.

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

За фактом зберігання, придбання та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу чоловікам повідомили про підозру (ч.1 ст.263 КК України). Їм загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.


Наша Рада
Поділіться цим