неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗСУ прорвали першу оборонну лінію росіян на півдні – ЗМІ Українські підрозділи розширюють клин у напрямку стратегічно важливого міста Токмак, стверджують джерела

Українські війська могли прорвати першу лінію оборони російських агресорів у Запорізькій області. Про це у п’ятницю, 25 серпня, повідомили телеканал СNN і сказав голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв’ю для Almamlakatv.

«З’являється все більше ознак того, що українські війська прорвали першу лінію російської оборони на частині південної лінії фронту в Запорізькій області і розширюють клин у напрямку стратегічно важливого міста Токмак», – йдеться у статті на сайті телеканалу.

Також цитується деякі російські «воєнкори», які описуєть «похмуру картину на фронті для московських військ на деяких ділянках півдня».

Зокрема, один з них заявив, що ЗСУ на півдні наступають на Новопрокопівку (Генштаб ЗСУ вже підтвердив це – ред.), а також почали паралельний наступ в районі Вербового на сході – під сильним артилерійським вогнем на обох напрямках.

Також, як стверджують деякі з «воєнкорів», військам РФ необхідно утримувати свої позиції щонайменше ще півтора місяці, щоб спробувати досягти успіху на іншій ділянці фронту і тим самим змінити ситуацію на полі бою.

У свою чергу голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі також заявив, що ЗСУ вдалося пройти основну першу лінію оборони, яку росіяни готували кілька місяців. Водночас генерал назвав український наступ, який триває вже вісім тижнів, «дуже повільним», але констатував «постійний прогрес».


Наша Рада
Поділіться цим