субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Ордер для Путіна: Борель озвучив позицію Євросоюзу Жозеп Боррель від імені ЄС висловив підтримку розслідуванням прокурора Міжнародного кримінального суду в Україні

Рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) видати ордер на арешт нинішнього президента РФ Володимира Путіна розпочало процес притягнення до відповідальності російських лідерів за злочини в Україні. Таку заяву зробив високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, повідомляє Наша Рада у неділю, 19 березня.

«Європейський Союз взяв до уваги рішення II досудової палати Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини при Адміністрації президента Марії Львової-Бєлової, у зв’язку з підозрою у злочині протизаконної депортації та протиправного перевезення дітей у контексті ситуації у Україні», – йдеться у заяві.

Боррель нагадав, що 15 грудня 2022 року глави держав та урядів країн-членів ЄС вітали та підтримали подальші зусилля щодо забезпечення повної відповідальності за військові злочини та інші найбільш серйозні злочини, пов’язані з агресивною війною Росії проти України.

«ЄС розглядає рішення МКС як початок процесу притягнення до відповідальності російських лідерів за злочини та злочини, які вони замовляють, дозволяють чи вчиняють в Україні», – наголосив глава європейської дипломатії.

Також Боррель від імені Євросоюзу висловив підтримку розслідувань прокурора МКС в Україні та закликав до повної співпраці з ним усі держави блоку.


Наша Рада
Поділіться цим