вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Доходи Росії від продажу нафти за місяць впали на 17% З початку року частка країн Євросоюзу у експорті російської сирої нафти та нафтопродуктів зменшилася з 50% до 35%

Доходи країни-агресора Росії від експорту нафти у вересні скоротилися на 17,3%, або 3,2 мільярда доларів, порівняно із серпнем. Про це у четвер, 13 жовтня, повідомляє Наша Рада з посиланям на дані Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Так, дохід Росії від експорту нафти у вересні скоротився до 15,3 мільярда доларів, що є найнижчим місячним показником за весь 2022 рік. Причиною цього стало зменшення експорту до країн ЄС на 390 тисяч барелів на день та падіння цін на нафту російської марки Urals на 8,7% порівняно з серпнем.

Загалом же, за даними МЕА, з початку року частка країн Євросоюзу у експорті російської сирої нафти та нафтопродуктів упала з 50% до 35%.

Очікується, що експорт нафти з РФ до країн ЄС ще більше скоротиться у грудні, коли набуде чинності перша частина санкцій Євросоюзу. Вона охопить увесь морський та значну частину трубопровідного імпорту сирої нафти. А в лютому набудуть чинності обмеження щодо імпорту російських нафтопродуктів.


Наша Рада
Поділіться цим