вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Зеленський визнав нікчемними укази Путіна щодо анекcії територій України Територія України є цілісною і недоторканною в межах її міжнародно визнаного державного кордону, а суверенітет України поширюється на всю її територію

Президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними укази президента РФ щодо визнання «незалежними» Криму, Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей, а також інших рішень на виконання цих указів. Про це у вівторок, 4 жовтня, повідомляє Наша Рада з посиланням на відповідний указ глави держави.

«Визнати нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази президента Російської Федерації від 17 березня 2014 року №147, від 21 лютого 2022 року №71, від 21 лютого 2022 року №72, від 29 вересня 2022 року №685, від 29 вересня 2022 року №686, а також будь-які інші рішення, акти та договори, прийняті, видані та укладені на підставі та/або у зв’язку з реалізацією зазначених указів президента Російської Федерації», – йдеться в документі.

Крім цього, в указі наголошується, що «територія України є цілісною і недоторканною в межах її міжнародно визнаного державного кордону, а суверенітет України поширюється на всю її територію».


Наша Рада
Поділіться цим