вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗСУ знищили полк російських десантників – розвідка Значна частина російських десантників, що вижили, перебувають у вкрай важкому стані, зазначили в ГУР

Внаслідок контрнаступу Збройних сил України 237 гвардійський десантно-штурмовий полк армії РФ припинив існування. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у п’ятницю, 9 вересня.

«Відомо, що 237 гвардійський десантно-штурмовий полк Росії припинив своє існування у зв’язку із загибеллю або пораненням усіх військовослужбовців. Значна частина тих, хто вижив, перебувають у вкрай важкому стані», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що бійці російського 202 окремого мотострілецького полку в Харківській області відійшли зі своїх позицій та перемістилися до найближчої лісосмуги. Цей підрозділ залишився без зв’язку та командування. Окупанти дзвонять військовим із проханнями зв’язатися з керівництвом та з’ясувати, куди їм рухатися далі.

Деякі загарбники просять дружин звертатися на гарячі лінії Міноборони РФ та Червоного Хреста з вимогою вивести їх із України.

«Скаржаться на потужний наступ ЗСУ, відсутність боєкомплекту та техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери. Багато військових йдуть пішки. На Дніпропетровському напрямі ворог намагається утримати позиції. Наростає невдоволення новим підкріпленням – більшості новобранців 55-60 років», – заявили у ГУР.

Для утримання позицій у Херсонській області росіяни підвезли «підкріплення» з території РФ, проте поповнення категорично відмовляється брати участь у бойових діях.

При цьому у пропагандистських російських ЗМІ поширюється інформація про те, що український наступ – це «фейкова піар-акція». Пропагандисти намагаються переконати громадян РФ, що всі повідомлення про контрнаступ є «показовими виступами» для країн Заходу.


Наша Рада
Поділіться цим