вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Окупанти вдарили крилатими ракетами по дерев’яних HIMARS Українські військові ввели росіян в оману за допомогою дерев'яних моделей американських РСЗВ

Україна створила фанерні цілі, схожі на HIMARS, і ввела в оману армію РФ. Росіяни витрачали дорогі крилаті ракети великої дальності заради ураження цих псевдоцілей. Про це повідомляє Washington Post із посиланням на докази у вигляді фотографій.

Обманні РСЗВ зроблені із дерева. Але через об’єктив російських безпілотників їх неможливо відрізнити від справжньої артилерійської батареї.

«Коли БПЛА бачать цю батарею, вона схожа на VIP-мішень», – розповів український чиновник.

«За кілька тижнів фальшиві РСЗВ узяли на себе не менш як 10 крилатих ракет типу Калибр», – зазначив інший чиновник.

Використання несправжніх ракетних систем як приманки, про яке раніше не повідомлялося, – одна з багатьох асиметричних тактик, до яких вдалися ЗСУ.

Знищення дерев’яних копій частково пояснює, чому росіяни запевняли, що вони «знищили HIMARS». Але названа Кремлем кількість «уражених» цілей не відповідає фактичній кількості цих РСЗВ, які має Україна.

«Вони стверджують, що уразили більше HIMARS, ніж ми відправили», – зазначив один із дипломатів США.

Зазначимо, що тактика маскування зброї з метою обману використовувалася раніше. Зокрема, росіяни купували надувну імітацію МіГ-31. Югославські сили Слободана Мілошевича використовували макети танків і обманні мішені проти сил НАТО під час війни у ​​Косові.


Наша Рада
Поділіться цим