вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Байден затвердив рекордний пакет військової допомоги Україні на $3 млрд ЗСУ отримають системи протиповітряної оборони, гармати, боєприпаси, безпілотники та радари

США виділили Україні найбільший пакет військової допомоги вартістю майже 3 млрд доларів. Про це повідомляє Наша Рада з посиланням на Білий дім у середу, 24 серпня.

Так, американський президент Джо Байден привітав Україну з Днем Незалежності і ще раз наголосив про підтримку з боку Вашингтону.

«Сьогоднішній день – це не лише свято минулого, але й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишається – і залишатиметься – суверенною та незалежною державою», – зазначив Байден.

З нагоди свята він оголосив про найбільший пакет військової допомоги з початку повномасштабного вторгнення росії. США виділяють близько 2,98 млрд доларів через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

«Це дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі», – йдеться у повідомленні.

Це дозволить отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси для них, безпілотні авіаційні комплекси та радари.


Наша Рада
Поділіться цим