вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Партійна перепустка або як екс-регіонали тримають владу в Броварах Ігор Сапожко та Олег Іваненко почали тісно співпрацювати під егідою фракції Партії регіонів. Один – як мер Броварів, інший – як депутат Броварської міськради.

Трохи більше ніж місяць лишилося до місцевих виборів 2020, тому кандидати розгорнули масштабну передвиборчу компанію, аби схилити виборців на свій бік.

На місцевих виборах 2020 в Броварах серед інших кандидатів балотується Ігор Васильович Сапожко. Втрете, він ще на п’ять років хоче обійняти посаду, але вже не мера Броварів, а голови ОТГ.

Політична кар’єра Ігоря Сапожка в Броварах почалася у 2006 році, коли він був обраний депутатом Броварської міської ради на місцевих виборах за списками ВО «Батьківщина».

До лав Партії регіонів Ігор Сапожко вступив одразу після приходу до влади в Україні Віктора Януковича, у 2010 році. На місцевих виборах цього ж року Сапожко балотується в мери Броварів вже від Партії регіонів, де і перемагає.

Нагадаємо, що вихід Сапожка із Партії регіонів, який всі наводять як факт його нібито непричетності до цієї політичної сили, приходиться якраз на 20 лютого. Це найдраматичніші дні за весь час Євромайдану, після чого лідер Партії регіонів Віктор Янукович терміново покинув країну.

Вдруге Сапожко балотується як самовисуванець, хоча в той час тісно співпрацював із партією «Єдність», яку очолював Олександр Омельченко.

У 2017 році, коли до Дня Незалежності України перед міською адміністрацією повісили карту України без Криму та окупованих територій Донбасу, депутат Олег Берестовий звинуватив Ігоря Сапожка у «неприкритому сепаратизмі за сприянням міської влади». Зокрема, у своєму дописі у Facebook депутат зазначив, що: «Бровари, де голова міста Ігор Сапожко екс-регіонал, який ще закликав Януковича навести порядок на Майдані взимку 2014 року».

Зважаючи на такі обставини, зовсім не дивно бачити, мера Сапожка з георгієвською стрічкою…

Відомий у Броварах депутат та паралімпієць Олег Іваненко, також має стосунок до славнозвісної Партії регіонів, членом фракції якої він став 26 листопада 2010 року, чому є документальне підтвердження. Це сталося буквально через місяць після місцевих виборів, на яких переміг Ігор Сапожко.

Так, Олег Іваненко та Ігор Сапожко під егідою фракції Партії Регіонів почали тісно співпрацювати, один як депутат Броварської міської ради, інший – як мер Броварів.

У вересні цього року політична партія «Сильна держава», головою якої був Сергій Піддубняк була перейменована у політичну партію «Команда Ігоря Сапожка – Єдність». Так у чинного мера Броварів із якою він балотується на місцевих биборах-2020 з’явилася власна партія, от тільки створив її не він.

Ігор Сапожко та його корупційна команда: Як «освоюють» бюджетні кошти у Броварах?

Сергій Піддубняк – власник ТЦ «Mark moll» та «Бутік». політичний партнер Ігоря Сапожка та Олега Іваненка. У останнього Піддубняк виступав у якості спонсора на останніх виборах, що лише підтверджує певні зв’язки Сапожка та Іваненка.

Тим паче, що вони не конкуренти, адже Олег Іваненко не претендує на голову ОТГ та на цих виборах буде балотуватися до Київської обласної ради. Але на голову ОТГ йде батько Олега – Валерій технічним кандидатом. Після перемоги Іваненко-старший стане заступником Ігоря Сапожка, а сам Олег отримає від чинного мера допомогу при балотуванні до наступного складу Верховної Ради.



Поділіться цим