четвер, 18 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Богдан Яременко: Нова динаміка війни з Росією Є дві речі, які можуть про це свідчити. Обидві повз’язані із США

Законопроект Конгресу щодо санкцій. Він ще не ухвалений, а буде прийнятий – потребуватиме часу, щоб оцінити реальний вплив на РФ. Але! Конгрес чітко визначив, що США не мають наміру погоджуватися з тим, що робить в Україні Росія. Більше того, США мають намір покарати Росію за це. І намір цей дуже твердий.

Друге – це висловлювання Волкера про те, що конфлікти на Донбасі і в Криму ні чим по суті не відрізняються. Це прямо полегшення якесь – через три роки довбання, як дятел, цієї тези нарешті почути її з вуст представника Держдепу, відповідального за Україну. Звичайно, за унормування цього підходу і в американській, і в європейській політичній та правовій практиці ще доведеться багато попрацювати, але крига скресла! Ми не дали і не дамо міняти Крим на будь що!

Рішення росіян запровадити санкції проти американських дипломатичних установ в РФ свідчить про те, що Путін більше не вірить у можливість домовитися з Трампом.

І немає значення, чи то росіяни розчарувались у самому Трампі, чи то зрозуміли, що з чинним складом Конгресу покращення російсько-американських відносин можливе лише на американських умовах, для нас важливий результат.

Ситуація підказує, що настав час для більш рішучих дій і позиції української дипломатії щодо Мінських домовленостей. Але українська держава, як відомо, жодного разу не згаяла нагоду згаяти нагоду.


Богдан Яременко / Facebook
Поділіться цим