субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Голобуцький: Больові точки країни-бензоколонки Нафтопереробні заводи працюють на російський військово-промисловий комплекс і є законною ціллю для України

Україна може досягти переваги у війні тільки асиметричними методами. За допомогою сучасних видів озброєння. Російські НПЗ, які в останні два тижні інтенсивно вибухають на території «країни-бензоколонки» – одна із таких асиметричних українських відповідей.

В ніч з п’ятниці на суботу СБУ підірвала один з найбільших російських НПЗ. Цього разу  у Волгограді, за 700 кілометрів від українського кордону. Два безпілотники уразили установку первинної переробки нафти, без якої завод втратить значну частину виробничої потужності. Причому НПЗ в Волгограді одне з ключових. Російські експерти підтверджують, що це основний виробник промислових і моторних мастил.

Це вже третій підрив Службою російських НПЗ за останні два тижні. Наприкінці січня безпілотники СБУ атакували морський термінал в російському Усть-Лузі та нафтопереробний  завод в Туапсе. За інформацією Reuters, атаки майже на третину скоротили експорт нафтопродуктів з країни-бензоколонки. СБУ наносить мільярдні збитки економіці росії – страждає бюджет, зриваються контракти та суттєво ускладнюється логістика. А попереду нове скорочення.

Крім того, кожен потужний удар вглиб території ворога відволікає сили ППО росії з фронту і працює на українську армію. Але прикривати НПЗ в тилу у підлеглих шойгу поки виходить не дуже вдало. Всі три атаки продемонстрували 100% результат. Навіть після двох успішних уражень росіяни не змогли зупинити прильоти по третьому НПЗ. А я нагадаю, що нафтопереробні заводи працюють на російський військово-промисловий комплекс і є законною ціллю для України.

У квітні 2014 року нині покійний сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що «росія – це бензоколонка, яка намагається видати себе за країну». За 10 років мало, що змінилось. Джерело СБУ в коментарі для преси підкреслило, що «бавовни» на російських НПЗ триватимуть». Ударами по НПЗ Служба наносить мільярдні збитки росії. Без НПЗ «країна-бензоколонка» існувати не зможе. І якщо припинить продавати паливо своїм клієнтам, то ризикує «зачинитись». Чого я їй щиро бажаю.


Олексій Голобуцький / Telegram
Поділіться цим