субота, 20 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Калинчук: Лаврова скривдили… Абидна! Тепер Москва поводить себе як гопник якому розклепали рило і доступно пояснили що його місце під плінтусом

Там російський міністр Лавров плачеться, що розмова з британським міністром іноземних справ Елізабет Трасс, була розмовою «сліпого з глухим». Лавров ниє що їх знову дурять «як після об’єднання Німеччини» (хай пред’яалять документ, що їм хтось щось тоді обіцяв), та що Москва і Лондон по-різному трактують Мінські угоди. А Зеленський, мовляв, потрібен Заходу аби «виводити Росію з рівноваги».

Та ладно! Це Зеленський Росію з рівноваги виводить? Той, що шукав мир в очах Путіна і закінчив для себе війну в своїй голові? Той, що готовий був піти на формулу Штайнмайєра в її російській трактовці? Той, хто заперечує військову загрозу з боку РФ – синхронно з Кремлем? Товарообіг між Україною і РФ зріс за рік протягом якого ДВІЧИ ми стояли на порозі військового загострення, при чому зріс коштом імпорту з РФ – це Зеленський Кремль дратував?

Я так розумію, це було загравання, мовляв Росія готова дратуватися надалі? Бо очевидно, дратує Москву не Зеленський, а українці, яких за три роки зелений комік так і не примусив шукати мир в очах Путіна.

Реальність така, що з Москвою сьогодні говорили не як сліпий з глухим, а як студент-боксер з гопником. І веде себе тепер Москва як гопник, якому розклепали рило і доступно пояснили, що його місце під плінтусом.

Ліз Трасс – експерт в умінні говорити з Москвою зрозумілою їй мовою. Тобто мовою британської дипломатії часів королеви Вікторії. Ліз Трасс – це та сама яка в листопаді минулого року в Естонії під камери проїхалася на танку і погрозила пальчиком у бік Москви. Тіз Трасс – це та, яка в інтерв’ю висловила захоплення українцями: «Їх стійкість дуже сильна. Якщо доведеться, українці будуть воювати і захищати свою країну», та нагадала що Росія не вивчила уроки історії і тому може здобути нові Афганістан та Чечню. Ліз Трасс – це та, яка вже пообіцяла санкції UK посилити так, аби від них не сховався жоден путінський олігарх, в т ч ті, що мають майно у Британії.

Очевидно, Ліз Трасс не «інакше» трактує Мінські угоди – вона трактує їх так, як трактував президент Порошенко коли їх дали підписати пенсіонеру Кучмі – більше від України ті «угоди» не підписував ніхто. Саме так їх трактує Британія, а не в російському спотврореному варіанті, на який сльозливо бажає погодитися Зеленський – та опозиція не дає.

Те, що на переговори з Лавровим приїхала пані Елізабет Трасс – чіткий сигнал, мигдальничати з Москвою закінчують. З нею починають говорити тоном Черчіля, тобто в стилі кембріджського боксера і ліверпульського докера. Щоразу коли UK говорила з країною матрьошек і балалайок так, для останньої це погано закінчувалося.

На це теж їм натякнула Ліз Трасс.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим