п'ятниця, 29 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віталій Портников: Справа Трухіна – це справжнісінька змова Шарикових Зеленський поводиться як ватажок кримінального клану, дон Корлеоне у коротких штанцях. Він упевнений, що головне його завдання – захищати «своїх», щоб вони не наробили

Після публікації відео із депутатом Трухіним, який тікає від поліцейських та пропонує їм величезний хабар за приховування правди про ДТП, представники влади стали робити круглі очі та обурюватись.  Голова фракції «Слуг народу» у Верховній Раді Давид Арахамія вже зажадав, щоб Трухін вийшов і з фракції, і з партії.

Але найголовніше – так це те, що ситуація з Трухіним була очевидною і п’ять місяців тому. З точки зору порятунку репутації «слуги» мали відмежуватися від депутата одразу ж після ДТП – хоча б на час розслідування. Натомість вони вдавали, що нічого не сталося і активно захищали Трухіна. А головним його захисником був, як відомо, президент Володимир Зеленський.

«Десь читаю, якісь ЗМІ запитують. Було ДТП, нічого страшного тут немає. Не хочу звертати на це великої уваги», – говорив президент ще 26 листопада і навіть висловлював сумнів у тому, що Трухін був за кермом.

А тепер найпростіше запитання: хтось має сумніви, що Зеленський знав, що сталося насправді? Чи може бути, що він не знав те, що було зрозуміло навіть дитині? Чи можливо, щоб не знали «слуги»? Чи можливо, щоб не знали прихильники Зеленського?

Усі вони знали. Просто розраховували, що правду ніхто не зможе довести. Зеленський поводиться як ватажок кримінального клану, дон Корлеоне у коротких штанцях. Він упевнений, що головне його завдання – захищати «своїх», щоб вони не наробили. Він живе за принципом «своїм» – усе, чужим – навіть не закон, а демонстративне беззаконня.

«Слуги» не відмежувалися від Трухіна тому, що вони впевнені – заради такої вседозволеності і йдуть у владу. А прихильники популістів заплющують очі на поведінку «слуг» тому, що вони й самі поводилися б так само, якби опинилися при владі.

Це справжнісінька змова Шарикових. Просто Шарікових у нашій країні не більшість. Популісти обов’язково втратять владу. Людей можна було обдурити один раз – у нещасливому для України 2019 році. Але більше не вийде. За обман доведеться відповісти.


Віталій Портников / Еспресо
Поділіться цим