п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: Останній шанс для Зе-команди Хочу нагадати зеленим приказку Бонапарта: «Багнети гарні для багатьох речей – але на них дуже незручно сидіти»

Офіс президента по суті намагається встановити зелену диктатуру. Поясню. Демократія – це система коли влада розділена на три незалежні гілки – законодавчу (парламент), виконавчу (уряд+президент) і судову. А диктатура це система коли з трьох цих гілок в одних руках зосереджені бодай дві. Третя гілка тоді або швидко кориться, або стає безпорадною.

У 2019 р. оточення Зеленського отримало без перебільшення, диктаторські повноваження – уряд, президент і парламент (монобільшість) в них були свої. Але нині монобільшості, по-факту, не існує. І от Зеленський на явно провокативне рішення Конституційного суду пропонує це рішення просто проігнорувати, а суддів – звільнити.

По факту – президент ламає КС через коліно. А якщо можна ламати КС – подумайте що можно робити з райсудом села Задрипанськ? І знаєте, я б готовий був дискутувати щодо питання чи може КС по-факту відміняти антикорупційні реформи проведені за президента Порошенка, якби не записи НАБУ з яких зрозуміло що КС знаходиться під щільним контролем судді Вовка. І якби не той факт, що справу НАБУ проти Вовка і його 12 посіпак поховала генпрокурор Венедиктова. Яку точно не запідозриш в опозиційності до Зеленського.

Що це означає? Та рівно те, що Офіс президента намагається взяти під контроль дві гілки влади з трьох. Тобто – встановити диктатуру. І це по-хорошому, останній шанс Зе-команди. Місцеві вибори чітко довели, зелені – фсьо. Далі буде тільки гірше. Далі – рейтинг Зеленського зрівняється з рейтингом Порошенка і почнеться перетікання прибічників Зе за принципом «я ненавиджу Порошенка, але медведчукчів я ненавиджу ще більше». Все подальше – справа техніки.

І так. Те, з яким натхненням на бік Зеленського проти КС встав великий містифікатор і блогер Портнов, саме собою говорить хто саме пише сценарій всього цього дійства.

Що з цим робити? Це вже сформулював нардеп Вятрович – читайте на його профілі. Якщо коротко – ВР мусить прийняти закони, що знешкоджують рішення КС – але в законний спосіб. А «лігво Вовка» ОАСК – ліквідувати до бісової матері.

Коротко – не дати Офісу президента встановити диктатуру. І хочу нагадати зеленим приказку Бонапарта: «Багнети гарні для багатьох речей – але на них дуже незручно сидіти».


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим