середа, 24 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: ЗЕбільшість вкотре показала що вона – все Розумієте, не можна бути водночас і з МВФ, і з Ігорем Валерійовичем. Можна лише або – або. Бо «з МВФ і з ІВК», означає насправді «лише з ІВК»

У мене для вас дві новини. Почну з поганої. Якщо завтра ЗЕбільшість внесе у Верховну Раду законопроект про визнання анексії Криму і матиме за нього голоси – анексію Криму буде визнано. Заблокувати такий законопроект правками опозиція вже не зможе. Насмілюся нагадати що перше читання цього закону прийняли ще восени, але тоді «служки» нарвалися на потоки критики і дали задню. Проте тепер… ЄвроСолдіарність готова була проголосувати – якби закон обмежувався часом карантину. Але він – не обмежується.

Тепер хороша новина. ЗЕбільшість вкотре показала що вона – все. За проти поправочний закон проголосували лише 204 нардепи від «служок». Ще 50 президентський закон проігнорували – «служки» прийняли його спільно з ОПЗЖ та з «Довірою».

«А як же те, що розблокували прийняття антиколомойського закону?», – запитаєте ви. А пофіг – відповім я. По-перше, друге читання «служки» могли голосувати зразу після першого, ЗЕбільшості до «турборежиму» не звикати. Вони так купу законів прийняли. По-друге, якщо порушувати регламент – чи не байдуже коли і як? По-третє, можна було скористатися статтею 119 закону про регламент і розглянути доумент постатейно (наприклад), а не розглядати поправки. Можна було… Та все що завгодно.

ЗЕбільшість щойно прийняла бюджет у якому дефіцит бюджету збільшений до 7,5%, чого НЕ БУЛО навіть під час найбільш гострої фази зимової кампанії 14-15-го років, коли Москва валила гривню і перекривала газ. Таке збільшення бюджету – уже порушення домовленостей з МВФ. Наявне збільшення дефіциту з МВФ ніхто не обговорював. Тож боюся, прийняття антиколомойського закону – це мертвому припарка. Тим більше, юристи холдингу Приват рішення прийняте з кричущим порушення регламенту порвуть у всіх судах, від суду села Задрипанськ до суду Стокгольма та ЄСПЛ.

Бо розумієте, не можна бути водночас і з МВФ, і з Ігорем Валерійовичем. Можна лише або – або. Бо «з МВФ і з ІВК», означає насправді «лише з ІВК». На жаль – нереально пояснити це дилетанту на чолі держави.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим