четвер, 28 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Алена Балаба: Рашистський телеграм як заміна вконтакта Телевізор переїхав в телегу – там нема опонентів, не можна коментувати та оскаржити допис, та нема відповідальності ні за що. Ідеальний кейс для вбросів та тупих журналістів

Ідеальний план для путіна в Україні – це «новий бандерівський мятеж» з кров’ю та багатьма жертвами. Це привід, щоб якийсь умовний медведчук разом з шарієм та лукаш покликали чергових зелених чоловічків «захистити бедних русскозичних людей» від «злих нациків».

Для здійснення мрій х@йла не треба багато: канал для створення паніки і все. Тому що багато українських ЗМІ досі працюють на основну ідеологічну «подушку» путіна: «ми один народ», «нам нечего делить», «вайну развязали политики», «у нас общая история», «уберите нациков и мьі помиримся». Це все крутиться під радянські фільми про «щасливе суспільне» минуле та концерти з повалій та іншими лорак, яким байдуже у кого ковтати, з піснями про «раз кудрявий» и «день побєди».

А ось каналом для створення паніки буде телеграм. Тому що більш нема ані «вконтакта», ані «одноглазників», а істерику серед курок організувати треба. Тому телегу спочатку забороняли в рашці, щоб показати які вони умовно опозиційні та незалежні. Потім розкручували секретні чатики, потім – закидають інсайди.

Всі ці канали «тіпічний киев» або «х…вая одесса» – від них так і тхне вконтактіком зразка 2014 року. Кожен день вони набирають читачів, які просто не в змозі логічно мислити та перевіряти інформацію.

Істерику нагнітають депутатські телеги з «чорними рицарями», «білими рицарями», «джокерами», «чорними лампами» та інше. Всі зашквари та бардак у владі – це те, що хочуть влити в голови юзерам смартфонів. Телевізор переїхав в телегу – там нема опонентів, не можна коментувати та оскаржити допис, та нема відповідальності ні за що. Ідеальний кейс для вбросів та тупих журналістів, хто не вміє перевіряти інформацію від слова «зовсім».

Тому, коли ви бачите новини в місцевих медіа з істеричним «в городе найден коронавірус» або «питну воду отруїли марсіани» – не дивуйтеся. Про рашка гібридну війну не закінчила, а ви – так, розслабилися та завели собі телегу. На радість рашкам.


Алена Балаба / Facebook
Поділіться цим