вівторок, 23 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Орест Сохар: Ботокс в бороду, біс – в ребро. У Росії починається операція «наступник Путіна» Насправді Путін на пенсію не зібрався і налаштований передати владу Путіну. Тільки вже не президенту

У Росії розпочалася операція «наступник Путіна». І це не постійно ведомий Медведєв. Тут потрібен лідер.

Ним став такий собі Михайло Мішустін, донедавна – глава податкової. Мішустіна можуть підсадити на президентську посаду (якщо він проявить необхідні здібності), але реально державою він не керуватиме.

Судячи з усього, ми бачимо реалізацію традиційної схеми «Ботокс в бороду, біс – в ребро». Владу ВВП передавати нікому не збирається, якщо говорити про прізвища. Якщо про посади, то значна частина повноти влади перейде до парламенту РФ.

Зокрема, у посланні 2020 року Путін заговорив про масштабну політичну реформу.

— Зокрема, він запропонував «довірити Держдумі» ухвалення глави уряду і всього складу Кабінету.

— Призначення президентом силовиків і регіональних прокурорів відбуватиметься після консультацій з Радою Федерації.

— РадФед матиме можливість ініціювати відсторонення від посад членів Конституційного та Верховного судів.

— Закріплюється так звана вертикаль публічної влади, фактично РФ перетворюється на владу Рад, які цілковито контролюватимуть виконавчі органи.

Фактично, термінове перекроювання Конституції – це прихована форма подальшої узурпації влади. Після 2024 року Путін займе посаду у РАДянській вертикалі, наприклад, глави новосторорюваної Держради. Або, у крайньому випадку, прем’єра… хоча, пазлики більше вказують на його парламентський вектор…

От інституційна фантазія у чоловіка, скажіть?


Орест Сохар / Facebook
Поділіться цим