п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: Болить за Україну? Приходить на Майдан Якщо в неділю людей прийде стільки ж як на підтримку Марусі Звіробій – ЗЕкоманда матиме всі підстави сміливо продавати нас оптом і в роздріб

8 грудня о 13:00 проходитиме акція «Червоні лінії для Зеленського». Місце проведення – Майдан Незалежності. Мета акції – нагадати ЗЕкоманді і президенту Зеленському особисто, що український народ вимагає не перетинати червоних ліній, себто навіть не думати зазіхати на унітарний устрій держави, євроінтеграцію та інтеграцію в НАТО, не намагався влаштовувати переговори з терористами, не давати згоду на вибори допоки окупаційні війська не будуть виведені з ОРДЛО, та не припиняти міжнародні суди проти Росії.

А далі буду вкрай різким і нечемним – казатиму як є і без прикрас. Уважно погляньте на фото під дописом. Знаєте що це? Це акція на підтримку добровольця і волонтерки Марусі Звіробій в день коли її викликали на допит у ДБР. Аби зробити це фото мені довелося видертися на клумбу. Фото дає чітку уяву про те, скільки людей прийшли підтримати Марусю. Не тіште себе ілюзіями, з протилежного боку від виходу людей приблизно стільки ж, скільки ви бачите. Загалом за моїми оцінками підтримати Марусю Звіробій пришли сотня – півтори сотні людей.

Сотня – півтори сотні людей… У Києві… Місті з населенням під 3 мільйони…

Не дивно, що влада собі дозволяє кидати за грати бойових офіцерів і проводити обшуки у добровольців. Такої «підтримки» вона може сміливо не помічати. Очевидно, якби під ДБР зібралося не півтори сотні людей, а 2-3 тисячі, Маруся Звіробій звідти б не вийшла – її винесли б на руках. Якби тисяч п’ять людей зібралося б під судом коли кинули за грати генерала Марченка – суддя вирок виносив би ду-у-у-уже обережно. Не треба очі ховати – це правда.

Зайдеш у Фейсбук – все рясніє закликами на новий Майдан проти влади. А прийдеш на акцію… і бачиш як щось пішло не так. Тому давайте відсунемо зайвий революційний пафос і поглянемо на ситуацію тверезо.

Так, наразі ніхто так не волає про перспективу нового Майдану, як представники ЗЕкоманди (Богуцька, наприклад) та прихильні до ЗЕкоманди телеграм-канали. Так, це парадокс – Порошенка Майданами-3 і міхомайданчиками лякали всі 5 років його президентства, а нині не опозиція лякає владу Майданом (жодної такої заяви з боку ЄвроСолідарності я не побачив), а навпаки правляча партія волає про Майдан. Так, на цю ситуацію просто ідеально лягають репресії влади проти добровольців та офіцерів Марченка, які люто збурюють патріотичну спільноту. Ще й Фейсбуком ширяться нові й нові заклики до Майданів…

Чи не сама влада підбиває нас до бунту – аби саме зараз, коли в неї ще 52% підтримки, нас розчавити руками нишпорок Авакова і подати це як заколот «войовничої меншості» та списати на нас всі свої провали? Чи не Москва найбільше зацікавлена в тому, аби всередині України стався розбрат – і бажано, кривавий? Все це – правда і все це цілковито логічно. Але.

Наполеон Бонапарт радив не шукати змови там, де присутня банальна альтернативна обдарованість. Чимало ознак вказують на те, що ЗЕкоманда й сама шалено боїться спалаху народного гніву. Неоковирні їхні дії проти ветеранів та діючих офіцерів (як проти Адама, наприклад) можуть запросто бути слідством кар’єризму, провокаціями прихованих ватників, та й просто дурістю. Очевидно, Марусю Звіробій вони думали налякати – а отримали в противники незламного борця. І так, для ЗЕкоманди у мене погана новина – неорганізованих бунтів влаштовувати ми не збираємося. Це – не наше. Але.

Щирим патріотам, якщо їм так болить за Україну, і якщо вони справді хочуть своїй країні допомогти, їм всім треба зробити дуже просту річ – відірвати дупу від дивану. Бо якщо людей прийде стільки ж як на підтримку Марусі Звіробій – ЗЕкоманда матиме всі підстави сміливо продавати нас оптом і в роздріб. Наша сила не в кулаках, а в чисельності. Ми непомітні, коли ми сидимо по своїх хатах і квартирах. Аби влада нас помітила, ми мусимо зібратися не у Фейсбуці, а на Майдані. Ми вже збиралися так – на акцію «Ні капітуляції» та на Народний парад у День Незалежності. І це подіяло.

Маємо зібратися знову, аби примусити владу себе почути.

Посилання на подію тут.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим