субота, 20 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Сергій Єсипов: Малоросія буде повертатись завжди І Майдан, і 13 тисяч смертей у війні з РФ насправді не навчили нічому – за п’ять років історія повторюється один в один

Взагалі, вважаю дуже важливим зараз відрефлексувати, що відбулось.

Багато хто зараз каже, що Українська Національна Ідея не відбулась, армія-мова-віра «не зайшли», що Порошенко, зважаючи на свій шалений антирейтинг, повинен був взагалі відступити, знайти якогось нейтрального «преємника» проти якого не будо б стільки суспільного негативу. Можливо.

Але, як на мене, більш важливо зрозуміти, звідки взявся цей негатив, як він штучно створювався. І головне – чому негатив проти відверто антиукраїнських і малоросійських сил не набуває таких шалених обертів.

Після медійного знищення Ющенка ми отримали малоросів у вигляді Януковича і Ко, і ми мали цю владу, яка насправді всіх влаштовувала, проти якої не було такого суспільного спротиву, аж допоки не виникла зовнішньополітична криза. Яка і змусила різних акторів діяти вже проти Януковича. Тобто витоками Майдану 2014 можна вважати медійне знищення Ющенка у 2010.

І Майдан, і 13 тисяч смертей у війні з РФ насправді не навчили нічому – за п’ять років історія повторюється один в один.

Я і досі впевнений, що Порошенко не зробив геть нічого екстраординарного, ніякої «страшної корупції» ми не побачили і за три місяці нової влади – коли здається можна казати вже відверто про всіх, і боятись нема кого.

Ми бачимо лише звичний судовий спам, який можна надбати на будь-якого чиновника і без жодних перспектив подальшої реалізації. На міжнародному ж рівні взагалі тиша і не зрозуміло, як з таким «страшним корупціонером» продовжують вітатись світові лідери.

Але градус істерії проти Порошенка був нечуваним, саме про це треба говорити. Порошенка натхненно знищували усі – і за гроші, і з власного натхнення. Всі п’ять років. Кожного дня.

І якщо в подальшому суспільство не відрефлексує це – чому знищили Ющенка і Порошенка, в чому така палка ненависть саме до проукраїнської влади і такий консенсус стосовно малоросійської завжди?

Якщо не будемо мати відповідей на ці питання, якщо не зробимо роботу над помилками – Малоросія буде повертатись за певний час завжди.


Сергей Есипов / Facebook
Поділіться цим