субота, 20 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Ігор Ляшенко: Коли звільнять Віталія Кличко Мер Києва втратив політичний ресурс, адже навіть не спромігся висунути партію на парламентські вибори. І не має великої медійної та фінансової підтримки

Кияни в основному не задоволені діяльністю Кличка, як керівника міста. Київ за Кличка деградує. Треба щось вирішувати.

Певен, що більшість киян не буде проти, якщо Кличка замінить хтось більш ефективний. Я – точно не проти. Але чергові місцеві вибори більше ніж за рік – в жовтні 2020.

Що, чекати? Не обов’язково. Ось, як може розвиватися ситуація.

1. Віталій Кличко втратив політичний ресурс (адже навіть не спромігся висунути партію на парламентські вибори), не має великої медійної та фінансової підтримки. Тож, скоріш за все, він на другий мерський термін не піде.

2. В офісі президента сказали, що готові вжити кадрових заходів щодо Кличко.

3. Це означає одне – Кличко планують звільнити с посади голови КМДА. Це можливо, і, навіть, дуже легко. Це наслідок дуалістичності посади очільника Києва. Бо з одного боку він обраний міський голова, з другого – призначений одноосібно президентом чиновник.

4. Отже, президент своїм указом звільняє Віталія Кличко з посади голови КМДА, тобто виконавчої влади в місті. Водночас Кличко лишається обраним Мміським головою, виконує представницькі функції, головує на засіданнях Київради.

5. Це може відбутися після обрання нового складу уряду, тобто у вересні.

6. Тобто, вже у вересні до управління Києвом та негайного виправлення катастрофічної ситуації може прийти нова людина. Хто це буде, важко сказати. Новий голова КМДА може бути призначений з прицілом на його кандидування на наступних виборах, а може бути тимчасовий управлінець, який протягом року забезпечуватиме життєдіяльність міста.

7. Вибори міського голови пройдуть в свій час – у жовтні 2020.

8. Якщо Кличко не погодиться на такий розвиток подій та складе мандат міського голови дочасно, то і вибори відбудуться на рік раніше. Це було б зручно, але не принципово.


Игорь Ляшенко / Facebook
Поділіться цим