п'ятниця, 29 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Голобуцький: У мультяшної «Маші» знайшли риси Путіна Європа вчиться розпізнавати російські «небезпеки з дальнім прицілом» на 10 років і більше. А в нас поки всюди повно антиукраїнської лапотниці «Маші»

Тепер і у Великій Британії визнали російський мультсеріал «Маша і мєдвєдь» кремлівською пропагандою. Більше того: в «Маші» знайшли риси Путіна.

Професор Букінгемського університету, спеціаліст з діяльності розвідки Ентоні Гліс (Anthony Glees): «У Маші напористий, навіть неприємний характер, і при цьому вона рішуча. Дівчинка відкушує більше, ніж може проковтнути. Не буде великим перебільшенням порівняти її поведінку з поведінкою Путіна».

Це до речі про різноманітність і ефективність інструментів масової пропаганди. Запустили цю історію про агресивну дрібну лапотницю ще 2009 року. Діти, котрим батьки дозволяли таке дивитись, на сьогодні вже підлітки чи юнаки. Багато хто з них вже має право голосу. І при тому вихований на повсюдній кремлівській пропаганді: мультики з «Машей», зошити й книжки з «Машей», посуд, зубні пасти і щітки, одяг, постіль, іграшки, оформлення дитсадків і молодших класів шкіл…

А потім дивуємось, звідки береться жорстко проросійський електорат 18-25 років – адже ідеології і пропаганди «старшого брата» вони вже не застали.

До речі, той факт, що метастази «Маші» розповзлись і світовим телебаченням, теж працює зараз проти України: лояльним до Росії представникам дипкорпусів, політикам, журналістам, котрі звикли до «Маші» і позитивного контексту «матрьошкі-балалайкі», дуже складно обстоювати інтереси України у російсько-українській війні. І навіть просто визнати наявність війни.

Європа помалу вчиться розпізнавати також і отакі «небезпеки з дальнім прицілом», на 10 років і більше. А в нас поки всюди повно антиукраїнської лапотниці «Маші».


Алексей Голобуцкий / Telegram
Поділіться цим