субота, 20 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віктор Катишев: Соціальні «скрєпи» для українців Ми європейська нація чи ні? Чи такі, як нас називає Путін з Жириновським?

Шановні українці, ви подумайте над таким простим фактом. Всі європейські країни, що входили до колишнього соцтабору, куди були загнані військовою силою СРСР, тепер успішно живуть і навіть процвітають без жодних ФСБшних Однокласників та ВК, інших російських інтернет-ресурсів. Поляки, чехи чи болгари навіть не знають про їх існування. У них своє життя – польське, чеське чи болгарське – європейське. У них всіх на клавіатурі комп’ютера – національний та латинський алфавіт. І Windows – національна версія. А не як у нас – тільки все російське – на 26 році незалежності.

Там люди віком до 40 років вже зовсім не знають російської мови. Тільки англійську чи ще якусь західну. Хіба ви не здогадуєтесь, для чого Росія розробила ці ОК і ВК та розповсюдила по колишніх республіках СРСР, а тепер незалежних країнах? Це мали бути чергові соціальні «скрєпи» для колишнього радянського народу. Щоб, скажімо, українець знайшов свого однокласника в Тюмені і відновив з ним стосунки. Щоб українець знайшов свого однополчанина в Рязані і надалі з ним дружив. Щоб український народ і надалі дружив з старшим братом. Так нам малювались ці «дружні» ресурси, а в що вони виродились і для чого вони використовуються Росією зараз – це окрема велика тема.

Уявімо таке – пропали із завтрашнього дня України ворожі путінсько-фсб-шні інтернет-ресурси! Повністю! Нема жодного!! І що? Сонце не підніметься? Ранок чи вечір не настане в Україні? Не увімкнеш комп’ютер? Не побачиш там новин, не почуєш музики тощо? Українці, схаменіться! Була б у нас тільки одна така проблема, як нестача цієї кацапської проімперської заманухи, на яку у нас стільки людей тупо ведуться!

Але тепер, коли вже почався четвертий рік російсько-української війни, четвертий рік кривавої боротьби українців за незалежність своєї країни від підступної Росії, за повернення відторгнутих агресором наших територій, на мою думку, мова, дискусія серед українців мала би йти виключно про таке: чому тільки зараз зроблені ці кроки, а не у 2014 році? Що наша влада і ми разом з нею маємо ще невідкладно зробити по відношенню до злочинної Росії, щоб надалі не мати з нею нічого спільного в нашому житті і на одному гектарі?

На моє глибоке переконання, стогнати і плакатися на якісь тимчасові незручності, які можуть виникнути в роботі на комп’ютері конкретного українця в результаті цих правильних, але надзвичайно запізнілих заборонних заходів влади, не правильно, не гідно українця-патріота.

Звичайно, наша влада в період цієї визначальної для українського народу війни далеко не завжди діє так, як більшості народу хотілося б. Це вже доконаний факт. І це постійно дратує, викликає у нас справедливе обурення. Навіть у цьому випадку. Але ми не можемо змінювати владу – президента чи ВР щомісяця, та ще й підчас війни. Є Конституція, є процедура. Ми повинні невпинно тиснути на чинну владу, заставляти її покращувати свою поточну роботу в усіх сферах нашого життя, а згодом – не за гречку чи 200 гривень замінити її.

Але не відстоювати у ФБ, на українських сайтах чи ще десь під час війни з Росією путінсько-ФСБшні інтернет-ресурси в українському житті! Ми європейська нація чи ні? Чи такі, як нас називає Путін з Жириновським? Над цим краще подумайте.


Віктор Катишев / Facebook
Поділіться цим