субота, 20 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Поразка – це перемога: Як путін готує росіян до оголошення війни Америці «Диверсанти-неонацисти» хотіли вбити російських пропагандистів. Цей новий фейк від ФСБ, очевидно, має на меті ще вище підняти градус ненависті у російському суспільстві. Проте цікаво, скільки росіян готові померти на війні заради мільйонних прибутків Соловйова і Скабєєвої?

За останні дні відбулося кілька значимих подій. Подія перша: ставлениця путіна Марін Ле Пен програла президентські вибори у Франції. Вона набрала майже 42%, що для європейського політика з неофашистськими поглядами дуже високий результат, однак сподівання кремля отримати свою людину в Єлисейському палаці провалилися. А це означає, що Франція приєднається до пакету санкцій проти рф, в якому ключовий пункт – обмеження на російську нафту.

Друга подія: повний провал інформаційно-психологічної операції росії в Німеччині. Там з критикою санкцій випустили екс-канцлера Герхарда Щредера, який давно дискредитував себе заробітчанством, пристаркуватих ліваків, яких чомусь назвали «інтелектуалами», екс-мера Дюссельдорфа, есдека Томаса Гайзеля – цей взагалі опустився до того, що поставив під сумнів звірства росіян в Україні. Ці та інші заяви були засуджені діючими політиками і в підсумку не спрацювали – громадська думка у Німеччині тисне на Олафа Шольца і правлячу коаліцію, аби ті прискорилися з допомогою Україні. Тобто п’ята колона росії, яку вона десятиліттями плекала у Німеччині, виявилася повністю імпотентною. Жодної фігури, яку б підтримували німці, ангажувати не вдалося.

Висновок простий: путін не спроможний зупинити енергетичні санкції, а також постачання зброї Україні її партнерами. Стратегічна поразка росії у війні лише посилюється, питання у тому, коли ця поразка остаточно відбудеться.

Натомість своїй бидломасі, тобто населенню, в кремлі продовжують брехати про «перемоги» та про те, що бережуть життя цивільних українців. Програш в Україні для путіна рівносильний політичному самогубству, – накручене мілітаристською пропагандою населення може вийти з-під контролю. Тому бачимо, як його переконують у тому, що росія вступила в «цивілізаційну» битву зі світовим «нацизмом». Причому «нацисти», озброюючи українців, буцімто вже зазіхають на саму росію.

Росіяни обстрілюють власні населені пункти на суміжних з Україною територіях. Причому обстрілюють так, щоб не було жертв, але була телекартинка. З огляду на те, що самообстріли тривають, нагадаємо, навіщо кремлю ці провокації. Росіян готують до мобілізації на війну не з Україною, а з США й НАТО. Пам’ятаєте, коли наш «Нептун» відправив на корм рибам екіпаж крейсера «Москва», в ефірі рашаТВ кінорежисер і депутат Думи Володимир Бортко влаштував істерику, що, мовляв, оце той казус беллі, коли рф має оголосити війну Україні. Але в кремлі й далі наполягають на «спецоперації». Бо накручений пропагандою плебс не зрозуміє, як так вийшло, що «друга армія в світі» нездатна завоювати країну, котру, як ще у березні казав міністр Сергій Шойгу, майже демілітаризували. Яким чином нашкребти нового м’яса для війни? Створити уявну загрозу. І надати війні вищого статусу. То ж і не дивно, що в риториці вождів орків знову посилилися погрози ядерною зброєю. Росіяни неодноразово змінювали пояснення, для чого вони напали на Україну. Пояснення «щоб на нас не напала Америка» може стати ще одним із.

Підривати житлові будинки у Москві путін поки не наважується, але громадську думку до цього готують. Якщо українські безпілотники – а росіян переконують, що саме українські – долетіли до нафтобази у Брянську, то чому б їм не долетіти далі? «Благодатний вогонь» одночасно зійшов і в Брянську, і на авіабазі в далекосхідному Уссурійську, у відділеннях поліції в Москві, Іркутську та Новосибірську. Та ще й Сибір горить. Там пожежі щороку, але чому б цьогорічні, які просто нікому гасити, не спихнути на «диверсантів». А якщо «нацисти» у Москві планували вбити Володимира Соловйова, Ольгу Скабєєву і так далі, то чому б їм не зазіхнути на пересічних москвичів?

Так само страх культивувався за часів чеченських воєн. Нічого нового у ФСБ не придумали. Хіба самі ліквідують кількох пропагандистів, організують їм пишні похорони, а вцілілі закличуть помститися за кумирів. У російських спецслужб є досвід політичних убивств. Досі вбивали опозиційних політиків і журналістів, але нічого не заважає підірвати або для більшого ефекту підпалити коктейлем Молотова того ж Соловйова. Не дарма у «диверсантів» начебто знайшли ці коктейлі. А заміну йому знайдуть швидко – у чорноротих на росії дефіциту нема.

Повертаючись до того, з чого почали, наголосимо: ні на українців, ні на наших партнерів погрози кремлівського карлика та його інформаційно-психологічні спецоперації не діють. Ну, вмотає путін наступ своїх орків в обгортку «війни з Америкою», і що від цього зміниться? Війна триває вже третій місяць і в ній маємо перемогти.

Експерти помилково шукають раціональне у вчинках путіна. Приміром, вважають, що загальна мобілізація остаточно підірве російську економіку і спричинить масову паніку. Дії хазяїна кремля і вузького кола його найближчих посіпак ірраціональні в принципі. Починаючи від упевненості в бліц-кригу в Україні, в дієвості п’ятої колони, яку ситно годували роками, в тому, що Захід не піде на серйозні санкції, закінчуючи намірами захопити побільше українських територій попри смерті власних солдат і неможливість у подальшому утримувати ці території під контролем. Тому для росіян є погана новина: їхній цар упевнений, що вони мають принести жертву. Або здохнути на війні, або жити у злиднях заради служіння придуманому путіним варіанту держави. Ми маємо справу з абсолютно схибленим світоглядом, де мир – це війна, де повне знищення міст і сіл Донбасу – це «звільнення від нацистів», де мародерство вважається героїзмом і де поразка – це перемога. То ж після програної війни в Україні, після дефолту і прискорення кризи в економіці росіянам оголосять, що тепер вони мають мобілізуватися на чергову «цивілізаційну битву». З усім світом. Або виберуть ще якусь жертву серед сусідів. Он у молдовському Придністров’ї воду каламутять. Знову ж, нічого нового. Ті ж методи КДБ на новий лад. Тільки от ворогів путінська росія нажила собі навіть більше, аніж СРСР.


Юрій Васильченко / Depo.ua
Поділіться цим