четвер, 25 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Шахрайство на OLX: Як не стати жертвою, знає «Призова Варта» Багато клієнтів OLX розповідали про дивні повідомлення. У свої профілі на сайті вони отримували повідомлення про виграш призу

19683

Усі знають і використовують OLX. Цей сервіс для безкоштовного розміщення оголошень допомагає тисячам людей щодня. Шахраї теж не втрачають свого шансу. Вони знаходять способи викрасти гроші користувачів OLX. Що це за способи і як їм протистояти, знає «Призова Варта».

Повідомлення про «виграш призу»

На початку 2021 року багато клієнтів OLX розповідали про дивні повідомлення. У свої профілі на сайті OLX вони отримували повідомлення про виграш призу. Хоча оповідачі стверджують, що в акціях участі не брали. До того ж, відправник повідомлення пропонував перейти за посиланням на сторінку розіграшу, щоб отримати приз. Повідомлення виглядає так, ніби його відправили співробітники платформи.

В OLX нагадують: про справжні акції і розіграші сервісу можна дізнатися тільки на офіційних сторінках в соціальних мережах, у блозі і в Центрі підтримки клієнтів. Не переходьте за сумнівними посиланнями й уточнюйте інформацію у менеджерів OLX.

Перекази за кордон

Оголошення про продаж іноземних товарів здаються привабливими. На OLX можуть продавати рідкісних тварин, недоступну в нашій країні техніку, автомобілі преміум класу тощо. Продавець всього лише просить покупця оплатити пересилку заздалегідь. Найчастіше в такій ситуації покупець не отримає товар, а грошовий переказ скасувати вже не може.

В OLX радять робити покупки тільки в межах України, а товари з-за кордону купувати через спеціальні закордонні сайти. Якщо ви продавець, не погоджуйтеся відправляти товар у далеку екзотичну країну.

Прохання про ідентифікацію

Іноді шахрай виступає і в ролі покупця. Вам, як продавцю, будуть обіцяти повну передоплату на карту. Після цього шахрай попросить підійти до банкомату, щоб верифікувати переклад за допомогою коду з SMS-повідомлення. Це вірна ознака обману!

В OLX рекомендують не вірити такій рішучості «покупців», а також не довіряти дзвінкам нібито з банків. Працівники служб безпеки, моніторингу, контакт-центру або банків не стануть проводити «ідентифікацію» вашої покупки чи продажу. Не розголошуйте стороннім свої особисті дані.

«Призова Варта» розповіла про три ситуації на OLX, коли потрібно проявити максимальну пильність. У шахраїв є й інші, більш популярні способи роздобути ваші гроші. Наприклад, фішинг, підроблена OLX-доставка, фальшиві SMS-повідомлення про переказ коштів. Як не стати жертвою цих хитрощів? «Призова Варта» відповіла на це питання в новому відео за посиланням:


Наша Рада
Поділіться цим