вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Чому «План спільних кроків» від Кравчука і Зеленського тягне на державну зраду? Наступна революція закінчиться шибеницями на Хрещатику. У день виборів Зеленський запитував біля туалетів шкіл про корупцію і вільну економічну зону. Отримав велику дулю, але зробив по-своєму

У той момент, коли країну трясе від конституційно-політичної кризи – команда видатних примирювачів не втрачає ентузіазму натягнути на всю країну гамівну сорочку. Судді Конституційного суду України щоденно лякають сепаратизмом і ріками крові, якщо доведеться і надалі декларувати свої апартаменти в “Новопечерських липках”. Фактично нічим не відрізняються від кримського та донецького “Беркута” та “Альфи” СБУ, які так захищали свої квартири і зарплати від “укрофашистів”, що першими побігли присягати на вірність Російській Федерації.

Так само нині трясе парламент, де союз Ігоря Коломойського та Віктора Медведчука рубає на корню усе живе. Чого тільки варте намагання обезголовити Фонд державного майна та розгляд двох законопроектів, аби вициганити із кожного українця по 1000 гривень для оплати боргу Коломойського в компанії “Укрнафта”. Мова йде про один мільярд гривень. Пам’ятаєте, Ігор Валерійович хотів у якості компенсації за “Приватбанк” два?

Здавалось би, а що ж там нам гарант Конституції і Верховний Головнокомандувач? Що там артист від Бога і президент на “двієчку” з мінусом товариш Володимир Зеленський? Бо ж на лонгріди про маловідомих Саріків у нього є час, а на плани про спасіння України на межі катастрофи часу нема. Зате є нафталінові актори Арестовичі із “Мухтара” у вигляді “єдиного голосу” Тристоронньої контактної групи мертвого Мінська. І є мумія Леоніда Кравчука – колишнього завідувача відділу пропаганди і агітації Чернівецького обласного комітету КПУ, який абсолютно випадково став першим президентом України.

Володимир Зеленський та Леонід Кравчук, озброєні гавкаючим блогером, який не так давно відмазував Андрія Єрмака та Руслана Демченка від “справи вагнерівців” вирішили вести країну до катастрофи. Зелена команда, яка не взяла на місцевих виборах жодного великого міста і не буде центровою силою для створення більшості в обласних радах – з якогось дива вирішила, що у них вдасться провести вибори в ОРДЛО 31 березня 2021 року.

Тепер ясно, чому товариш Арестович так радів з приводу 100 днів лжетиші.

А ще чому українські війська відводять у тил на ділянках Нижньотепле, Петрівка, Слов‘яносербськ та Григорівка. Дуже хочеться росіянам і їхнім посіпакам, аби українські війська віддали ті позиції, які були здобуті кров’ю. А ще, щоб стійкі патріоти із тих країв — чимдуж пакували валізи і покидали рідні містечка і села на радість оркам із ОРДЛО. Аби пліснява «русского мира» ширилась вглиб підконтрольної Україні території. Аби українські війська, які заганяють до тилу — знову і знову зубами і кров’ю вигризали віддані позиції.

Але давайте поговоримо про “План спільних кроків” від Леоніда Кравчука.

За його словами, плани у “зелених” просто наполеонівські. За 2021 рік українська сторона хоче провести демілітаризацію ОРДЛО, взяти під контроль кордон, провести амністію, а разом із цим – вибори. Щоб отримати це ми маємо давати оркам і їхнім патронам серйозні “плюшки”, які підривають національну безпеку та оборону.

Так, старець особливого призначення Кравчук пропонує для ОРДЛО вільну економічну зону до 2050 року.

Каже, що без неї “відновити там економіку буде неможливо. І ця вільна економічна зона, згідно з нашим баченням, повинна діяти десь орієнтовно до 2050 року. Розрахунки показують, що цей час дозволить привести регіон Донбасу в нормальний стан”.

Перекладу зрозумілою мовою.

Це означає, що мені, молодій людині тридцяти років – за таких розкладів нормального майбутнього моєї країни не бачити ніколи. Бо ж цією “плюшкою” ми перекреслюємо наші перспективи і допомагаємо бойовикам, їхнім російським покровителям і посіпакам усередині України накопичити шалене багатство. Щоби повторити політичну окупацію нашої держави Партією регіонів на початку 2000-х років. Бо шалені капітали вони накопичили на двох ВЕЗ – у Криму і в Донецьку.

Таке уже було в історії новітньої України. Ми пам’ятаємо кейс із угодою про продовження Чорноморського флоту РФ у Севастополі до 2017 року. А потім “харківські угоди” 2010 року, коли термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі було продовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення. Обернулося це окупацією, анексією Криму навесні 2014-го. Нагадаю – за цією аферою виднілися вуха Злочевського, Саламатіна, Лєбєдєва і братів Клюєвих. Усіх тих, що рясно пустив із нашої держави кров і утік до Росії від кримінальної відповідальності.

Тому немає нічого більш постійного аніж розмови про якісь там тимчасові ВЕЗ.

Якщо ми погоджуємось зараз на пропозицію Кравчука/Єрмака/Зеленського/Козака/Путіна, то ми погоджуємось вливати шалене бабло у Пушиліна і Ко. Ставимо хрест на своїй власній економіці. А ще даємо згоду на довічну окупацію нас ОПЗЖ – силою, яка відчувала на останніх виборах, що вона втрачає монополію на владу навіть на глибокому Сході. І що там уже з’являються робочі осередки українських сил. Чи не уперше в маленьких містах Донбасу з’явившись фракції “Європейської солідарності” та “Голосу”. Пережити це проросійські сили та їхні московські куратори не змогли і включили план Б. Де зв’язка “5 питань” – “розгін КСУ і ВР” – “вибори в ОРДЛО” уже не видається дивною.

Що пропонує нам Кравчук із Зеленським ще? І як це втілювати практично.

  1. Вибори. Це яку місцеву владу хоче отримати Зеленський під дулами автоматів, із агресивною російською пропагандою з кожної праски і серед тих, хто вважає Україну помилкою природи?
  2. На прикладі КСУ ми побачили, як можна маніпулювати суддями, у яких є нерухомість і рідня на окупованих територіях. А з кого вибирати нову владу на території ОРДЛО, якщо тисячі людей уже радо отримали російський паспорт. Вони теж лякатимуть нас до 2050-го сепаратизмом і війною?
  3. Щодо амністії. Про яку амністію може бути мова, якщо ці озброєні люди за російський кошт воюють проти держави Україна. Вони порушили українське законодавство. А нині ми маємо їм пробачити і платити за усе разом?

А тепер давайте думати разом. Уряд хоче хутко відправити нас усіх на тотальний локдаун, щоб ми закрили рот. І все більше біднішали? Щоб той бізнес, ті кафе, перукарні і крамниці, які самостійно без підтримки держави вигрібали 9 місяців – зникли? І щоб у перспективі ми погодились на спонсорування зомбі із ОРДЛО, бо ж самі будемо скидатися на голодранців?

Мабуть, Зеленському і Кравчука пора до Фокіна на звалище.

Комуніст Леонід Макарович знищив економіку України на зорі незалежності, саме за нього так смачно розпилювали армію і продавали і шматтями у всі гарячі точки світу. Нині він хоче добити уже нас зараз, у часи війни.

Щоб батьки не пожили і ми не пожили.


Марина Данилюк-Єрмолаєва / Еспресо
Поділіться цим