субота, 20 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віктор Катишев: Головне гальмо візового режиму з Росією Одночасно з реальним отриманням безвізу з ЄС, потрібно негайно вводити реальний візовий режим з Росією

Про безвіз та візи. Дуже багато нас-українців радіє, що з другої декади поточного червня місяця ми зможемо їхати у більшість європейських країн без віз. Нарешті. І у цьому обійшли московитів. Мабуть, найбільше, як дитина, з цього приводу радіє сам Президент Порошенко. Дуже часто з будь-якого приводу чи без нього він всіх радісно про це інформує. Надолужує свій дефіцит позитивних емоцій. Адже протягом попередніх двох років всі його кількаразові оптимістичні прогнози про дату безвізу успішно не збувались не тільки через дуже пильних бюрократів-юристів з ЄС, але і через підступну закулісну гру в європейських структурах путінської агентури.

УВАГА! Саме для України безвіз в кінці цього тягомотного процесу затягували ще й тому, щоб розробити (Про всяк випадок, звичайно!) для ЄС правила швидкого припинення цього безвізу у разі порушень з боку України. Тобто ЄС на такий випадок вже ґрунтовно підготувався. Залишилось спіткнутись Україні , і прощавай, такий вистражданий безвіз в Європу.

Як ви, шановні, гадаєте – є кому для України забезпечити ці порушення? І не тільки два чи три, а вагони-ешелони порушень? Звичайно, є! Це і ціла велетенська держава-агресор РФ із зомбованим антиукраїнським у своїй масі населенням та своїми ГРУ-ФСБ в додатку і чимало їх прибічників в Україні як серед представників влади так і ватної маси з населення.

Ви подивіться, що робиться. Це якийсь жах! Що в Україні, що в самому Києві. Серед білого дня вбивають відомих людей (Шеремет, Вороненков) та викрадають менш відомих, підривають величезні військові склади та паливні сховища, вчиняють чисельні акти вандалізму на польських пам’ятниках та українських меморіалах. Хоча б одного злочинця піймали та посадили? Не пригадую. Всій цій антиукраїнській нечисті при існуючому стані речей в Україні підірвати-припинити для чистоплюйної Європи (з її мігрантськими проблемами) безвіз з безпорадною Україною – раз плюнути.

Як тоді Порошенко таку «неждану» подію як скасування довгожданого безвізу народу України пояснить та оптимістично «порадіє» – навіть цікаво собі уявити!

Розвернувши Україну обличчям до Західної Європи, ведучи Україну в союз європейських держав і в НАТО, досягнувши економічної Асоціації з ЄС та безвізу – при цьому всьому алогічно, безглуздо і, переконаний, навіть злочинно – не закрити надійно свій власний зад, свій тил, свій східний кордон – і від кого — від історичного підступного ворога – Росії, яка, майже вся, спить і бачить та все робить, що тільки може, щоб Україну як державу знищити і поглинути назавжди. Питання введення віз із Росією – це ключове питання національної безпеки України.

Потрібно негайно одночасно з реальним отриманням безвізу вводити реальний візовий режим з Росією і не переставати постійно та енергійно облаштовувати сам східний кордон з ворогом на місцевості – прикордонні стовпи, застави, вишки, прикордонники з собаками, рів, паркан, контрольно-слідова смуга . Переконаний, у такій справі і Європа та США нам би фінансово допомогли.

Що Росія у відповідь нам буде робити – нас всіх менше всього повинно цікавити, бо те, що вона для України і її народу зробила і робить невтомно щодня, важко вже перевершити при всій її «любові» до нас. Гірше навряд чи буде. Берімо приклад з маленької, але гордої Грузії. Вона мала 5 днів війни з Росією і теж втратила свої території, але вже майже 10 років як розірвала дипломатичні відносини з ворожою країною і при цьому нормально себе почуває. Та й успіхів в Європі досягає значно скоріше за Україну.

Проаналізовано «за» і «проти» за візовий режим Росією відомих українських політиків. Цікава картина вимальовується. Турчинов, Парубій та Яценюк обома руками «за» і переконливо стверджують, що його давно треба було б вводити. Молодий Прем’єр-міністр Гройсман , мабуть теж «за», але відмовчується і дивиться – президент же ще не вирішив. Верховна Рада у цьому питанні розділена – на патріотів, нардепів, просто зорієнтованих на рішення партійних лідерів, та колишніх регіоналів, які в «опоблоці», БПП та в кількох створених під наступні вибори партійках.

Коротше , як Порошенко зі своїм БПП вирішать так і буде. Вони в цьому питанні – основне гальмо. Хоча могли б у цьому питанні і трохи стрілки перевести – на колективне рішення Кабінету Міністрів та (чи) РНБО. Але все одно все виходить на особисте рішення Порошенка, на його відповідальність. Президент. Він вирішить правильно – правильно вирішить і Гройсман, і Турчинов, і БПП з колишніми регіоналами. Не було б запізно для України і українців.


Віктор Катишев / Facebook
Поділіться цим