п'ятниця, 29 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: ЗЕкоманда скидає останні свої козирі ЗЕсиловики зробили кілька карколомних кроків, які відхаркуватися ними будуть ще дуже довго

Я зараз напишу річ жорстоку за яку багато хто мене обкладе лайкою – навіть гарно що ДБРуни таки зважилися на направлення в ГПУ проекту підозри п’ятому президенту України Петру Порошенку. А от нехай. Нехай оголошують підозри. Нехай виконують всі інші обряди. Нехай.

І пишу я це не тому, що направлення ДБР у ГПУ проекту підозри (всього лише), це явно кращий спосіб відволікти суспільство від новини, що Зеленський любить дупу Трампа (за словами радника із політичних питань посольства США в Україні Девіда Голмса, з повідомлення CNN) – після Яременка що замовляв повій, після Богдана якого дівчата не люблять, після прагнення керівників «Слуги народу» аби їхня партія була сексі. Очевидно, якби не проект підозри Порошенку, суспільство б зараз захоплено обговорювало сексуальні особливості президента Зеленського, проте…

Розумієте, саме по собі звинувачення в корупції без вироку суду – пустий звук. Подумаєш – звинувачення! Кіссинджер і Чейні такі звинувачення мали пачками. Крістін Лагард виїздила до США щоразу як її викликали в суд по фінансових гріхах з минулого. По діяльності фондів Трампа і Клінтон ФБР розслідування веде ще й досі. І що? І нічого. Запідозрити – не засудити.

Щойно ЗЕсиловики зробили кілька карколомних кроків, які відхаркуватися ними будуть ще дуже довго. Вони заарештували і відправили в СІЗО генерала Марченка (військових можна тільки на гауптвахту), офіцера який ЗСУ взув, вдягнув і нагодував – голова ДБР Труба не придумав нічого кращого ніж виставити ролик де прострілюють не бронеплити, а балістичний пакет бронежилета, як доказ того що «броніки прострілюються». Вони заарештували Олександра Писарука, колишнього заступника голови НБУ Гонтаревої, а останнім часом – голову банку «Райфайзен». Вони заарештували керівника Укрексімбанку Олександра Гриценка (який підняв банк з руїни на 2014 р. до топ-3 надійних банків України) – в бандитській манері на очах у дитини.

Всі ці кроки уже привертають увагу Заходу. Всі ці кроки уже викликають питання до чинної влади. Богдан уже виправдовується ніби Писарук – то справа НАБУ, а воно у них незалежне (і тому не помічає витівок нардепа Геруса і міністра Оржеля на користь Коломойського…). Щодо політичного переслідування Петра Порошенка – США вже висловилися недвозначно.

Вони хочуть слідства? До нього буде прикута увага всього світу. ЗЕкоманді доведеться зробити одне з двох – або цілковито і остаточно розписатися у своєму свавіллі, або… І так, увести Україну під Москву під маркою «Захід нас не любить» – не вдасться. Якщо хтось забув – саме така спроба була причиною Революції Гідності. Нині в країні тисячі ветеранів війни з тою самою Росією – мало не здасться нікому.

А відтак – висновок очевидний. Ми побачимо ще тріумфальний вихід з-за грат і генерала Марченка, і Писарука, і Гриценка, і все це на тлі неймовірних економічних досягнень ЗЕкоманди.

Знаєте, римляни колись перед карфагенським полководцем Ганнібалом відступали через всю Італію – для Ганнібала це погано завершилося. ЗЕкоманда сильно помиляється якщо думає, що такими кроками вона когось залякує. Ні, вона просто скидає останні свої козирі. Коли всі підозри і справи розваляться через їхню штучність – сказати їм буде більше нічого. А справи розваляться.

Тоді питання любові Зеленського до певних дуп стане ду-у-у-уже актуальним.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим