субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Смерть ідеолога «ДНР»: Скандал в Донецьку Російського пропагандиста Геннадія Дубового збив та переїхав на автомобілі командир комендантського полку «ДНР» В'ячеслав Сніткін

У тимчасово окупованому Донецьку на смерть збили так званого воєнкора та ідеолога «ДНР» Геннадія Дубового. Пропагандист до початку російської агресії проти України був місцевим журналістом, а у 2014 році перейшов на бік ворога. Смерть Дубового розсварила окупантів, адже винуватцем аварії виявився командир комендантського полку «ДНР».

Хто такий Генадій Дубовий

Дубовий народився у 1967 році в селі Павлоград Луганської області. Закінчив економічному факультет Донецького національного університету. Є інформація, що він також навчався на психолога, але навчання не закінчив.

У 1992-1993 роках брав участь у Чеченській війні як доброволець, звичайно з російського боку, а потім нібито знов приїхав у Чеченську республіку як «воєнкор», але залишився як боєць розвідувальної групи. Перед тим приблизно так само «засвітився» у війні в Абхазії.

Після повернення співпрацював з українськими та російськими виданнями, був політтехнологом — організовував кампанії на виборах в облради і Верховну Раду України, а також на виборах губернаторів в Росії. Згодом заснував Агентство соціально-політичного моделювання «Вейс-Україна».

У 2014 році, після окупації Росією Донецька, виступав за створення так званої «Новоросії», також вступив до лав морських піхотинців-розвідників армії так званої «ДНР».

Після цього Дубовий став справжнім російським пропагандистом при ватажкові терористів Моторолі, прославляв також і інших воєнних злочинців. Своє інформагентство він перейменував на «Вэйс-Новороссия». Тоді ж заснував та став головним редактором першої газети в «ДНР». Серед окупантів був відомий за позивним «Кореспондент».

ДТП в Донецьку

11 вересня російські ЗМІ повідомили, що Дубовий загинув у центрі Донецька. За інформацією пропагандистів, його на пішохідному переході збив і переїхав автомобіль. Сталось це, коли Дубовий йшов за квітами.

Фото місця ДТП

Український журналіст Денис Казанський, посилаючись на інформацію росіян, повідомив, що Дубового задавили на машині військові РФ, перед будівлею ОДА. Аварія сталася на перехресті бульвару Шевченка і вулиці Артема.

«Боровся з бандерівцями, а в підсумку був розмазаний по асфальту «визволителями», які носяться центром міста на позамежних швидкостях і регулярно давлять людей», – прокоментував Казанський.

Кого підозрюють

Вчора стало відоме прізвище людини, яка збила на смерть Дубового. Ним виявився командир комендантського полку «ДНР» В’ячеслав Сніткін. Фото винуватця масово стали постити пропагандистські Telegram-канали з посиланням на колишнього «народного губернатора» Донбасу і бойовика «ДНР» Павла Губарєва.

«Їздив Сніткін із перевищенням швидкості постійно, про що постійно інформував своїх підписників у сторіс. Вимагаємо правосуддя!», – заявив Губарєв.

Чи затримано передбачуваного винуватця ДТП поки невідомо, але низка російських воєнкорів через вбивство Дубового почали вимагати «правосуддя».


Кореспондент.net
Поділіться цим